.Pengikut2 setia.

Tuesday, May 11, 2010

mane satu yg sbenarnye ?


dlm post kali ni..aku tertarik nk tnjk kt org2 yg sggh blog ni..
ye lah..sbtu aritu kn ade perhimpunan kt stdm mlawati..
yg psl palestin dan gaza tuh..xyah nk explain pnjg2 la kn sebb ape..

walaupn ade yg da lame tau..ade yg xtau2 lagi..tp saje nk tnjk..
sbgai peringatan sesame kite lah..xde niat nk burukkn @ muliakn sape2 pn..
seblm nk truskn post ni.. aku sarankn korg tgk la vid nie..
aku dpti vid ni sgt interesting. kpd spe2 yg slalu bzr mse xtau nk wat pe..
dgn tenet yg laju tp xde kje.. tgk la bnde nie sbgi ilmu tmbhn..
yg mmg xkn ade kt mane2 kdai buku skali pn..enjoy..





oraitt.kpd yg dh pnah tgk ke atau yg baru tgk..skang baru kite phm kn..
slame ni yg dok kluar kt tv la..radio la..paper laa..mags pe sume..
kite tertipu la jgk.. *xnk ngaku kne kelentong mentah2* haha..


xsame rupenye yahudi n zionis..slame ni kite sndr pggl ade yahudi bese..
ade yahudi ortodoks..ade yahudi zionis...cume skang baru kite tau..
yahudi zionis sbenarnye 'musang berbulu mcm2 binatang' rupenyer..
perkataan 'yahudi' tu rupe2nye escapism n penipuan dr terkantoi oleh dunia..
ade je dlm vids tu bgtau "jika sy peluk yahudi, sy pasti akn jd zionis.
tp skang sy zionis, dan xperlu kpd yahudi sndr pn utk jd zionis"
ape mksd yg kite phm dr dialog tuh ? apekah zionis ni agame ?
sedgkn org yg berphmn zionis ni sndr xsembah tuhan !
mrk2 ni mnjd syaitan n dajjal sbgi tuhan mereka.nauzubillahi minzaalik..
rmai yahudi2 yg len trpkse mnjelaskn perkara ni..ksiann diorg..


agk2 da pahm ke x ape yg jd jd dlm dunia kite skang ni ?
sape2 yg xphm tu silekan lah tonton vids spt yg kt ats tu mule dr intro..
smpaaii laa yg latest..aku sndr pn baru tgk smpi part 11.. hehe..
byk lagi la vid2 cmni..spt 'the arrivals' n 'the divine book'..ni saranan je la..
xpakse mane2 pihak pn..rase nk selongkar kebenaran..tgk laa..
dunia bentuk ape yg kite hdp kite alami sehari2..
moga2 allah buke minda n hati kite tntg ape yg berlaku kt dunia dinihari..


spe2 yg rase msh xpaham tu bleh tnye aku.. tnye la elok2..
tp komen n kritikan x diterima la.. sebb aku bg saranan jer..xnk xpe. haha
nk komen atau kritik kite jmpe dpn2. baru lah seswai..
baru tgk takut ke x takut nk berckp pasl kebenaran..betol dak ? haha...
insya allah..moga allah beri kite hidayat dan tidak mmbolak-blk kn hati kite..
dan menarik blk nikmat yg besar yakni iman dan islam dlm diri kite..insya allah

1 comments:

Monkey D. Lutfi said...

hmm aku sangsi

sdang dalam Quran terang2 cakap,

Walantardo anka alyahudu wannasoro hatta tattabinga millatahum

Allah sbot sebijik yahudi
xde pon yahudi ortodoks ke zionis ke palsu ke

stakat bukti video, youtube, kukuh???
mampu batalkan dalil Quran yg nyata??

ak ad pn ad gak pna dga, yahudi bangsa dgn yahudi agama len

ad yg bangsa yahudi tp agama islam
pna dga

tp yg setahu ak n sefaham aku
yahudi dalam quran tu yahudi agama
then agi ah x menyokong post ko ni

hanya pendapat dan sedikit sebanyak ilmu yg ad di dada, semoga same2 menemui kebenaran tentang musuh Allah.. Insya Allah

Post a Comment